Zondagmorgen zorgen

Zondagochtend, geen wekker, langzaam wakker worden tot je maag je wekt. Helaas gaat dit niet op voor iedere zondag, maar als het er dan toch van komt, dan hebben we hier een aanrader.

Gevulde tomaat met ei en parmaham

Gevulde TomaatHet is een beetje een “uit de losse pols” gerecht, maar afgelopen zondag was dit ongeveer het recept voor 2 personen:

  • 3 verse eieren
  • 4 trostomaten
  • 3 plakjes parmaham (of een andere lekkere rauwe ham, geen gekookte ham)
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Paar plakjes parmazaanse kaas (Gran Padano mag ook)
  • Zout & peper
  • Tuinkers

Verwarm de oven voor op 180 °C (bak eventueel alvast een stokbroodje af). Kies 4 tomaten uit die makkelijk op hun “kont” blijven staan. Snij met een scherp mes de bovenkant eraf en lepel de tomaat leeg. Kluts eieren los en doe er wat van je beste olijfolie extra vergine bij. Doe bij het eiermengsel ook wat bieslook, zout en peper en voor de liefhebber ook nog wat crème fraiche. Snij de ham in reepjes/stukjes en doe deze tot slot ook bij het ei.
Gevulde TomaatZet je uitgeholde tomaten in een ovenvaste schaal en vul ze met het eiermengsel, drapeer er wat plakjes Parmigiano Reggiano op en schuif de schaal 20 minuten de oven in.

Wanneer de tomaten de oven uit komen doe je er nog wat tuinkers over en serveer je ze met stokbrood. Vergeet de koffie niet!

Let op: Het kan zijn dat het ei niet gestold lijkt, het blijft echter soms vloeibaar door het vocht uit de tomaat, creme fraiche en de olie, geen probleem dus, wel je bord goed schoonvegen met een stuk stokbrood.

Een gedachte over “Zondagmorgen zorgen”

  1. Wat een heerlijk recept, ik heb hem gister gemaakt voor mij en mijn man. Het was weliswaar geen zondag, maar toch aangenaam wakker worden. Zeker een tip voor diegene die van een lekker ontbijtje houden!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.